Tante Annie 100 jaar.

Positief blijven en elke dag een wandeling over de Albert Cuyp!

Tante Annie is 100 jaar geworden. Zij is een van de weinige honderdjarigen die zelfstandig in de Pijp woont. Geen bejaardenhuis voor haar want Tante Annie zegt: ‘God bewaar mij ervoor. Als je ergens bent waar andere mensen voor je zorgen, dan heb je niks meer te vertellen en ik kan alles nog zelf. Dus als er wat met mij gebeurt, dan hoop ik dat onze lieve heer mij zo haalt’.

Tante Annie woont in de Pijp en gaat nog elke dag een rondje Cuyp doen. Ze is nooit getrouwd geweest, heeft geen kinderen, maar haar huis hangt vol foto’s van haar neven en nichten, hun kinderen en kleinkinderen. ‘Mijn nichtje Astrid van 25 kwam met haar vriend hier Nederland – Australië kijken, heerlijk, heerlijk’ Tante Annie houdt van kinderen en heeft van haar 12e tot haar 45e in betrekking voor kinderen gezorgd. Van haar 45e tot haar 70e woonde ze driehoog op de Albert Cuyp en heeft ze in de sigarenzaak van haar neef gewerkt. ‘Maar ik heb nooit gerookt!. Ik zorg goed voor mezelf. Ik houd van koken. Ik slik enkel af en toe een paracetamolletje en heb elk jaar de griepprik. Verder niks’.

Vervelen doet Tante Annie zich niet: ‘Ik kan me nog steeds vermaken: af en toe een puzzeltje, tv kijken, lezen en hier de boel op orde houden. Mijn nicht komt elke donderdag het grote werk doen zoals de ramen lappen’. En ik heb lieve buren die er altijd voor mij zijn. En iedereen is welkom voor een praatje.

‘Ik weet niet wie er allemaal op mijn verjaardag komt. Maar ze hoeven geen cadeautjes mee te nemen, want het cadeautje zijn ze zelf. Ik prijs me gelukkig met alle mensen om mij heen’.

Ze geeft een prachtig feest voor haar familie en ik vraag naar het geheim van Tante Annie. Hoe is Tante Annie zo gezond en zelfstandig 100 geworden?

Wim, achterneef (77): Tante Annie loopt elke dag nog een rondje over de Cuyp.

Angeline, achternicht (60): Tante Annie is een heel positief mens. Ze luistert naar andere mensen, en oordeelt nooit. Zij is heel gastvrij. Iedereen is welkom. Voor onze kinderen is ze de derde oma.

Corrie, achternicht (58): Tante Annie is altijd vrolijk. Ze heeft veel belangstelling voor anderen. Ze zorgt goed voor zichzelf en neemt af en toe een borreltje. Het gaat om niet wegzinken in de nare gebeurtenissen van vroeger, maar altijd goede herinneringen maken.

Sophie, achter achternichtje (24): Tante Annie is sociaal actief gebleven en ze kan met iedereen overweg. Ze heeft altijd mensen om haar heen.

Hendrik, buurman (81): Het zit in de familie en toch leeft ze al jaren op 1 nier. Ze gaat nooit naar de dokter. Je moet wel geluk hebben met je gezondheid. Als Tante Annie niet meer op haar eigen woont, dan is het over. Ze is een onafhankelijke vrouw.

Ton (61) en Jurria (56) (achterneef en vrouw): Tante Annie heeft een grote charisma en vrolijkheid van de Amsterdamse slag: alles komt zoals t is.

Claudia, verre familie (57): Tante Annie heeft altijd gezorgd voor kinderen en ze heeft een positieve kijk op de wereld. En zeg nou zelf, een man geeft toch wel stress ;-)

!

2 Responses

  1. Wat een geweldig leuk artikel, mijn zuster Riek Meeuwis woont boven Tante Annie en het is altijd gezellig, altijd ruimte voor een praatje, nooit piepen, altijd opgewekt !
    Een sieraad voor deze buurt !! Nog heel veel gezonde jaren.

    Groet Frits Vinju
    http://www.fritsvinju.nl

  2. Ruiter zegt:

    Ik ben heel blij met dit eerbetoon aan mijn tante Annie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Top