Over mij

portret caro

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik houd van fotografie, schilderen, de stad en vooral van mensen.

Niet in een titel te vatten. Dus ben ik kunstenaar (fotografie en schilderen), community artist en docent.

Fotograaf

Alweer een tijdje geleden ben ik afgestudeerd als sociaal geograaf en ik 2003 afgestudeerd aan de Fotoacademie Amsterdam als reportage, documentair en portretfotograaf. En toen gelijk in het diepe gegooid bij het Parool. Prachtige leerzame tijd gehad bij het Parool. Op pad geweest met bijzondere journalisten naar het buitenland. Nu met focus op sociaal-maatschappelijke geografische onderwerpen, want stadsgeograaf blijf ik voor altijd. Mijn laatste project heet Noordkaders.

Community-artist

Als fotograaf werk ik aan kunstzinnige projecten rondom een sociaal thema. Mijn doelgroep is ouderen. Het onderwerp ‘de leefomgeving’. Ik leer graag ouderen anders naar hun leven en leefomgeving kijken door mijn fotografieprojecten. Voorbeelden: Fotoprojecten met de Sweet70 Community in Amsterdam Noord, Corona Fotochallenge, Kijk in de Pijp,  De Droomfabriek, en binnenkort Kijk ons in Noord, Koekvreters in Krommenie, en samen aan de slag in het Huis van de Tijd.

Docent

Via Fotowieven, de Fotoacademie, de Volksuniversiteit en de Fotofabryk draag ik graag mijn kennis over aan iedereen die ook is aangestoken door fotografie. Lesgeven is heerlijk omdat het samen leren is. We leren allemaal van elkaar. Samen kijken, samen fotograferen. Dat inspireert!

Kunstenaar

Als fotograaf ben ik natuurlijk ook een kunstenaar. Sinds een aantal jaar ben ik ook geraakt door de schilderkunst en volg ik les. Het is inspirerend om met een andere techniek te kijken. In de Modestraat heb ik het Schilderatelier opgericht. Niet om les te geven, maar een plek te creëren om samen te schilderen. Nieuwe technieken blijven leren is voor mij nu en later genieten.

Currriculum Vitae.

 

Top